Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
medıcıne, oral

Oral Medıcıne Nedir?

Eski 05-28-2009   #1
Şengül Şirin

Oral Medıcıne Nedir?

ORAL MEDICINE NEDİR ?

TANIM

Oral medicine, oral ve maksillofasiyal bölgeyi etkileyen çeşitli durum ve hastalıkların tanı ve medikal tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır
KAPSAM
Oral medicine'ın ilgilendiği konular arasında oral ve maksillofasiyal bölgede meydana gelen çeşitli lezyonlar ve hastalıklar, sistemik ve dermatolojik hastalıkların ağız belirtileri, orofasiyal ağrı, kistik ve tümöral oluşumlar, yaşlılık (geriatri) ve immünosupresyondan kaynaklanan komplikasyonlar başta olmak üzere birçok hastalığın tanı ve tedavisi yer alır
MİSYON
- Oral medicine alanında eğitim, araştırma ve hasta bakımını en iyi şekilde sağlamak ve geliştirmek
- Oral medicine tedavi kalitesini geliştirmek
- Oral medicine alanında toplumsal ve profesyonel bilinci yükseltmek
- Oral medicine mezuniyet sonrası eğitim programlarının akreditasyonunu sağlamak

AMAÇ
- Oral ve maksillofasiyal bölge ile ilişkili hastalıkları olan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek
- Oral medicine alanında devlet desteğinin mevcut olmadığı araştırmaları desteklemek
- Oral medicine konusunda bilgi ve bilinci arttırmak
- Hastaları ve aile üyelerini bilgilendirmek
- Oral medicine ve oral sağlık alanında eğitim ve araştırmaları ilerletmek ve geliştirmek
- Oral medicine alanında kariyer yapmak isteyen araştırmacılar veya serbest diş hekimlerine eğitim fırsatı sunmak
- Oral medicine alanında ilerleme gösteren başarıları onurlandırmak
- Ortak amaçlar paylaşan grup ve organizasyonlar ile profesyonel ilişkileri geliştirmek

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com