![]() |
Oral Medıcıne Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Oral Medıcıne Nedir?ORAL MEDICINE NEDİR ? ![]() TANIM Oral medicine, oral ve maksillofasiyal bölgeyi etkileyen çeşitli durum ve hastalıkların tanı ve medikal tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır ![]() KAPSAM Oral medicine'ın ilgilendiği konular arasında oral ve maksillofasiyal bölgede meydana gelen çeşitli lezyonlar ve hastalıklar, sistemik ve dermatolojik hastalıkların ağız belirtileri, orofasiyal ağrı, kistik ve tümöral oluşumlar, yaşlılık (geriatri) ve immünosupresyondan kaynaklanan komplikasyonlar başta olmak üzere birçok hastalığın tanı ve tedavisi yer alır ![]() MİSYON - Oral medicine alanında eğitim, araştırma ve hasta bakımını en iyi şekilde sağlamak ve geliştirmek - Oral medicine tedavi kalitesini geliştirmek - Oral medicine alanında toplumsal ve profesyonel bilinci yükseltmek - Oral medicine mezuniyet sonrası eğitim programlarının akreditasyonunu sağlamak AMAÇ - Oral ve maksillofasiyal bölge ile ilişkili hastalıkları olan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek - Oral medicine alanında devlet desteğinin mevcut olmadığı araştırmaları desteklemek - Oral medicine konusunda bilgi ve bilinci arttırmak - Hastaları ve aile üyelerini bilgilendirmek - Oral medicine ve oral sağlık alanında eğitim ve araştırmaları ilerletmek ve geliştirmek - Oral medicine alanında kariyer yapmak isteyen araştırmacılar veya serbest diş hekimlerine eğitim fırsatı sunmak - Oral medicine alanında ilerleme gösteren başarıları onurlandırmak - Ortak amaçlar paylaşan grup ve organizasyonlar ile profesyonel ilişkileri geliştirmek ![]()
![]() |
|