Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cilt, divanı, kebir, seçmeler

Divan-ı Kebir Seçmeler 4 Cilt

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

''Büyük Divan'' anlamına gelen Divan-ı Kebir Hz Mevlana''nın heyecanla, gönül çoşkunluğuyla söylediği ilahi aşk şiirlerini toplayan kitabın adıdır
Beyit sayısı altı ciltlik Mesnevi beyitlerinin toplamının iki misli, yani Divan-ı Kebir''n rubai beyitlerini de dahil edersek, elli bine yaklaşmmaktadır
Bu mübarek divanı Tahran Ünviersitesi profesörlerinden Firuzanfer merhum büyük ebadda yedi cilt halinde bastırmıştır Biz pek güvenilir olan bu divanı esas tuttuk

Bir Diva-ı Kebir beytinde, Hz Mevlana şöyle söyler ''Ben sözü aşkla söylüyorum Çünkü dersi aşktan alıyorum Ben canımı onnun önüne koyuyorum, ona armağan ediyorum, çünkü o pek azını kabul eder, her şeyi kabul etmez'' Hz İkbal de bir şiirinde ''Bir müslüman aşık değilse kafirdir'' demiştir Hz Mevlana da ''Ben aşkı olmayan kişinin insanlığını inkar ederim'' Yani bu şiirleri diğer şairlerin şiirleri ile mukayese etmeyiniz; bunlar ilahi aşk ile kendinden geçmmiş bir velinin gönlünden gelen sesleridir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
81,18 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com