Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugünün, diliyle, hayyam

Bugünün Diliyle Hayyam

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bugünün Diliyle Hayyam

Bugünün Diliyle Hayyam

Hayyam, insana önem verir İnsanın özgürlüğüne önem verir Alçakgönüllülüğü, olduğu gibi görünmeyi, fikir ve vicdan özgürlüğüne bağlanmayı, yiğit bir yürek taşımayı, yalandan ve ikiyüzlülükten iğrenmeyi, insanın insana kulluk etmeden yaşamasını öğütler

''Bugünden kendini yok sayacaksın, kendi buyruğunda bey gibi yaşayacaksın'' diyor Hayyam ''Geçmişi düşünmeyeceksin, gelecekten korkmayacaksın'' Hayyam bunları bize, günümüzü gün etmek için mi söylüyor? Hiç sanmam İnsanoğluna yaşamanın yollarını açıyor bir bakıma Karanlıklar içinde yolunu şaşırmış insana yol gösteriyor Yüz bin yıl sonraki geleceği bile düşünüyor Hayyam:

Yüz bin yıl sonra, yerin altından

otlar gibi, yeşil yeşil, çıkma umudu

Tertemiz, ak yüreğini dünyaya bir gökyüzü gibi açmak, insanoğlu için varını yoğunu cömertçe harcamak, galiba yalnız Hayyam gibilere, büyük ozanlara, büyük sanatçılara vergi

Tanrı gibi gökyüzüne uzanabilseydim,

canına okurdum şu feleğin, canına

Bir dünya kurardım, gönlümce, yepyeni,

ey insan, derdim, ey insan,

dile benden ne dilersen

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,09 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com