![]() |
Peygamber Develeri |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Peygamber Develeri![]() Bu akıllı avcılar kamuflajdaki ustalıklarıyla avlarını, hatta bazen peşlerindeki yırtıcıları bile kandırıyor ![]() Batı Afrika'da bulduğum dişi peygamberdevesi neredeyse bir insanı andırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dünyasının en akıllı avcıları arasında yer aldıklarını, bu canlıların izini dört kıtada sürerken öğrendim ![]() Sphodromantis lineola, 8,9 santimetre ![]() Yetişkin olanı Yavru Peygamberdeveleri ![]() Daha birkaç dakikalık olan bir Çin peygamberdevesi (sağda) tıpkı bir tüpten sıkılmış diş macunu gibi koza benzeri bir kapsülden çıkan bir kardeşini izliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Tenodera aridifolia sinensis Sevgi Böceği ![]() Fotoğraf : Mark W ![]() İnsanlara zarar vermeyen peygamberdevelerinin her zaman hayranları olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenodera aridifolia sinensis Taşlaşmış Bir Peygamberdevesi mi? ![]() Fotoğraf : Mark W ![]() Peygamberdevelerinin kamuflaj yelpazesi bir tiyatro repertuvarı kadar geniştir ![]() ![]() ![]() Mini Peygamberdevesi ![]() Fotoğraf : Mark W ![]() Fildişi Kıyısı'ndaki bu yavru peygamberdevesi belki de boyut ve görünüm olarak bir karıncayı taklit ediyor; yürüyüş tarzı da karıncanınkini andırıyor ![]() ![]() ![]() Sphodromantis lineola Korkunç Çene ![]() Fotoğraf : Mark W ![]() Malezya ormanlarının tabanında yaşayan bu ölü yaprak peygamberdevesi bir düşman tarafından rahatsız edilince, şahlanarak ürkütücü bir gözdağı gösterisine girişir ve kanatlarını takırdatır ![]() ![]() ![]() ![]() Deroplatys truncata Bunları Biliyor muydunuz? Eski Yunan döneminde, insanlar peygamberdevelerine doğaüstü güçler yakıştırırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Asya'nın birçok kesiminde genellikle ev hayvanı sayılmalarına ve sıklıkla ele alınıp sevecen bir tavırla okşanmalarına karşın, peygamberdeveleri bambu kafesler içinde ölümüne kavgaya tutuşan dövüş hayvanları olarak da kullanılmıştır
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Peygamber Develeri |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Peygamber DeveleriÇok seviyorum ama dokunmaya korkuyorum güzel paylaşım teşekkürler
|