Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fethi, hasan, istanbul, ulubatli

ULUBATLI HASAN İstanbul un Fethi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir ara Ulubatlı Hasan`ın gözleri surlara takıldı
- Surlar Surlara bayrağı dikmeliyim! İşte o zaman Bizanslıların morali bozulur, zafer bize nasip olur
Top sesleri, kılıç kalkan şakırtıları, ölenlerin canhıraş feryatları arasında Ulubatlı Hasan`ın gür sesi duyuldu
- Bayrak! Bayrak! Ççabuk bana bir bayrak getirin!
Elden ele ulaştırılan bayrak Hasan`a verildi Kalkanını bırakmıştı Hasan Bir elinde sıkı sıkıya tuttuğu bayrak, diğer elinde Bizanslıları büyük bir yılgınlığa düşüren kılıcıyla üstü başı kan içinde surlara doğru atıldı Daha sonra kılıcını da bırakıp iki eliyle tuttuğu bayrağı olabildiğince yukarı kaldırdı Vücudu kurulu bir yay gibi gerilmişti Bütün gücüyle bayrağın gönderini surlara sapladı Ortalığı müthiş bir uğultu kaplamıştı Surların dibine dayanmış Osmanlı ordusundan tekbir sesleri yükseliyordu:
- Ya Allah Bismillah Allahü ekber!
Üzerine atılan ağır bir taşın ağırlığı ile Ulubatlı Hasan, arkası üstü yere yuvarlandı Neredeyse bayılacaktı Hemen toparlandı Ve dalgalanan bayrağa bakarak tekrar doğruldu Doğrulur doğrulmaz otuz-kırk düşman oku birden göğsüne saplandı
Sendeledi, yere düşmemek için bayrağın gönderine sarıldı Gittikçe gücü tükeniyordu Sonra elleri gevşedi, dalgalanan bayrağa bakarak yere yığıldı Ve orada, bayrağın dibinde şehit oldu
İstanbul`un fethinin en heyecanlı sahnesinin anlatıldığı bu çizgi romanda Peygamber müjdesine nail olmuş komutan ve askerlerin mücadelesine yer veriliyor Ve Fatih`in, "Eğer Fatih" olmak nasip olmasaydı Ulubatlı Hasan olmak isterdim!? ifadesinin ne anlama geldiği anlatılıyor

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 10092012
4,74 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com