Çekirdek - Alacakaranlığa Doğuş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çekirdek - Alacakaranlığa DoğuşÇekirdek - Alacakaranlığa Doğuş Yaklaşan fırtınayı hatırlıyorum Kara, kaynaşan kütlesini izlemiştik beraber Salacak´ta Eski İstanbul´dan bize doğru gelişini, altındaki o karanlığı Rüzgâr vardı![]() ![]() Bize yaklaşan geleceğe bakarken hayranlık ve şaşkınlık içindeydik O şey öyle canlı, hareketli, hatta kararlıydı ki; sanki onun gelişini kaçınılmaz yapan bizdik Hatırlıyorum şimdi Ve bu çok kötü Hayatın bu kadar yanlış gidebileceğini kim düşünebilirdi? Fırtına![]() ![]() Fırtına çok fena vurdu bizi Banyodaki işkence nihayet bitmişti![]() ![]() Ben bininci kez buz gibi akan suyun altında yıkanmaya çalıştıktan sonra, vücudumun her parçasından apayrı titreyen çenemi de yanıma alıp dışarı çıkmıştım Kendimi, Zeyno´yu bıraktığım yerde; tam televizyonun karşısındaki koltukta çekirdek yerken buldum Gary Grant, siyah-beyaz suretiyle gülümsüyordu ekrandan![]() ![]() "Eğer beş dakika daha durursan, bu pozisyonda üçüncü saatine girmiş olacaksın Zeyno, bırak artık elinden şu çekirdeği![]() ![]() " Tuzdan şişmiş dudaklarının arasında bir tane daha çıtlatırken, "Yardım et, daha var " dedi Bir kazınmış saçlarına, bir çarşamba pazarından bulduğu pokemonlu geceliğine baktım Beylik tanımlardan hangisini yapabilirdim ki onun için; Sevimli?![]() Masum?![]() Akıllı?![]() Tam olarak hiçbiri değildi Tam olarak![]() ![]() Ne ahlaklıydı, ne sevecen, ne de şirin Tam olarak hiçbir şey değildi O meşhur ağlayan çocuk posteri etkisi yaratırdı bende Ve güneşin ilk ışığını, martılar aniden ötmeye başlamadan önceki o kimsesiz sessizliğin zamansızlığını severdi Kötü içiciydi Ama belki doğrusu da oydu "Amacı ne?" derdi "Sen kendinden geçmek için içmiyor musun sanki?"![]() ![]() Ardından koltuğuna gömülür, eski filmleri izlerdi çoğunlukla Bir üniversitede okuyordu galiba![]() ![]() Hangisi olduğunu ikimiz de hatırlamıyorduk Koltuğun kolçağına iliştim Bir avuç tuzlu çekirdek aldım kesekâğıdından "Duramıyorsun değil mi?" dedim "Katherine Hepburn böyle ağlarken, duramıyorum " dedi Çok az vaktimiz vardı, çok (Kitabın İçinden)Ürünün Resimleri: ![]() [*]Garanti Süresi (Ay) : 1 Piyasa Fiyatı - 10 09 201213,20 TL |
|
|
|