Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağıt, irise

Irise Ağıt

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Irise Ağıt

Irise Ağıt

Belki de Alzheimer koşullarının etkisini en korkunç biçimde yaşayanlar, kimliklerine sımsıkı yapışıp bırakmayanlardır Irisdeki kimlik duyumu eksikliği, onu, kafasını dolduran boşluk dünyasına yumuşacık kaydırıvermiş gibi geliyor bana"
- John Bayley-[*]Ben Iris Murdoch" Bunu söyleyecek en son kişidir herhalde Iris Murdoch Onun için, insanın kim olduğu sorusu bir bilmeceden öte, saçmalıktır İnsan bilinci, sürekli bir "kendinden kaçıştır" çünkü Ben derken ben değildir O halde bir insana kendini duyumsatan, kimlik ihtiyacı duyuran nedir? Anımsayış diyebilir miyiz buna? Yapıp edilenler, verilen sözler, yazılıp çizilenler Irisin meydan okuduğu, insana "ben" dedirten bu anımsayıştır aslında Peki, böyle bir düşünür için Alzheimer bir hastalık mıdır, yoksa bir ilaç mı? Kim bilir?

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
13,25 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com