Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kökleri, romantikliğin, romantıcısm, roots

Romantikliğin Kökleri ( The Roots Of Romantıcısm )

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

[*] Tarihsel kaçınılmazlık" kavramının eleştiricisi, yaşamöyküsünü yazan Michael Ignatieffe göre, "liberalizmin anti - liberal düşünce üstüne çalışan en büyük açımlamacısı yalnız, eksantrik, çatlak kişilere ilgi duyan liberal, dengeli, eğlendirici, zeki bir adam gündüzleri akıldışılığı gezip tozan, geceleri ise akılcı duvarının gerisine dönen bir akılcı" olan Dir Isaiah Berlin (1909 - 1997), 1965te Washingtonda National Gallery of Artta "Romantikliğin Kökleri" üzerine altı konferans vermişti Berlin bu konferanslardaki amacını şöyle özetliyordu: "benim maksadım, romantikliği tanımlamak değildir; yalnızca romantikliğin ya da en azından onun büründüğü kirvelerin kimilerinde, en güçlü anlatımı ve belirtisi olduğunu devrimi irdelemek istiyorum bu devrimin Batının yaşamındaki bütün değişikliklerin en derini ve en kalıcısı olduğunu, etkileri tartışılmayan üç büyük devrimden İngilteredeki endüstriyel, Fransadaki siyasal, Rusyadaki toplumsal ve ekonomik devrimlerden daha az kapsamlı olmadığını, zaten buraada ilgilendiğim akımın her düzeyde bunlarla bağlantılı bulunduğunu göstermeyi umuyorum"

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,74 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com