Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devir, geçti, kalanlara, olsun, selam

Bir Devir Böyle Geçti Kalanlara Selam Olsun

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

[*] “Bir foto muhabirinin işlevi yalnızca olayların gidişini izlemek değil,devrinin yaşamını,sanatını,gelenek ve göreneklerini,insanların nelerle uğraştıklarını,sevinçlerini,üzüntülerini görsel malzeme olarak ileriki çağlara bırakmaktır Sanatçılar resim olsun,edebiyat olsun,saz,söz olsun,yaşadıkları dönemin birer aynasıdırKuşkusuz kendi yaşamlarıda yaşadıkları dönemin birer parçasıdırİşte bunun için,sanatımızda önemli sayılabilecek bir zaman dilimi olan 1945-1960’larda sanat alanında iz bırakmış on insanın görsel malzemesini bir kitapta toplamayı görev bildim Bu kitaptaki fotoğraflardan ilkinin çekilişi lise dönemime rastlarAradan yıllar geçti,kitaptaki bütün malzeme hazır olduktan sonra,yapıtın basıma girmesi de on yıl sürdüKısacası,bu kitap yarım yüzyıllıkbir serüvenin ürünüdür Orhan Veli ve Sait Faik öldüğünde liseyi henüz bitirmiştimBu yüzden Orhan’ın ve Sait’in pek az resmini kendim çekebildimNe var ki,kafamda böyle bir kitap yapma hiç yokken bile nerede bir Sait Faik,bir Orhan Veli fotoğrafı bulsam,hemen röprodüksiyon yaptımÇünkü şöyle bir şey duymuştum:Bir gün Orhan Veli ile Sait Faik Şişli’de bir meyhanede buluşmuşlar ve Şişli’den Tünel’e kadar ne kadar fotoğrafçı varsa gidip fotoğraflarını çektirmişlerNe yazık ki,bu fotoğraflardan hiçbirini bulamadımKitapta yer alan öbür sanatçıların bütün fotoğrafları ise bana aittir Zaman içinde bu insanların yalnız fotoğraflarını çekmekle kalmadım,aynı zamanda dostları da oldum Metinde zaten bunlara değindimOnlar benim için yalnızca fotoğrafı çekilen kişiler değil,dünyamı kuran insanlardırBende kurdukları dünyanın da güzel bir dünya olduğuna inanıyorumHer şeyin görselleştiği bu dönemde elimdeki bu malzemenin herkesin malı olması beni mutlu edecektir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
99,50 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com