Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
henek

Henek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Henek

Henek

Henek, sadece bir anı kitabı değil Roman tadında mizahi bir anlatı ve neşeli bir Diyarbakır güzellemesi Berat Beran bize kendisini, ailesini ve yakın çevresini anlatırken öyle esprili bir dil kullanıyor ki, külfetli şehir yaşamının, yoksulluğun, ataerkilliğin, merkezin dışına itilmişliğin, umarsızlığın acılaştırdığı hayatı iyimserlikle resmediyor
Ben nevresim kelimesini okur okumaz babama baktım, babam da anama baktı Daha doğrusu şaşkın şaşkın herkes birbirine bakmaya başladı
Anam soğukkanlı bir şekilde:
- Hele oğlım bi daha oxi buni, ben anlamadım
Sanki bir daha okursam anlayacağı umudunu taşıyordu
- Nevresim
- Vişş, hepsini anladıx ama bu nevresim nedir kele?
Amcam, babama dönerek:
- Keko, zahar bu da bi elbisedir!
Babam, son bir umutla anama:
- Qari sen bu quzulqurtun ne oldığıni bılisen?
- Valla herif ben ne bileyim? Bu qeder erkek bılmise, ben nerden bilecaxam
Gündelik hayatın döngüsünü, modernleşmenin evdeki ve sokaktaki izlerini, her şeye rağmen süren dostlukları, gelenek karşısında aczi ve türlü bağnazlıkları, her biri fıkra sayılabilecek hikâyelerle anlatıyor Beran
Henek’i, gülmek için yüzeysel biçimde okuyup geçmek yetmez Her fıkranın özündeki mesajı yakalayarak üzerinde düşünmek gerektiğine inanıyorum Bu yöntem, bize hem düşünce özgürlüğü kazandırır hem de toplumsal sorunlarımızı tanıyarak öğrenme fırsatı verir
Tarık Ziya Ekinci

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,84 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com