Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çözeltiler, sulu

Sulu çözeltiler

Eski 05-26-2009   #1
Şengül Şirin

Sulu çözeltiler

Çözücüsü su olan sıvı çözeltilere sulu çözeltiler denir Suyun moleküler yapısı onun bir çok madde için çok iyi bir çözücü olmasına neden olur Özellikle polar yapılı olan su iyon yapılı maddelerin çözünmesine etki eder Çözündüğünde iyon verebilen maddeler suda kolay çözünür Bu tür maddelerin çözünmesinde etki eden en önemli faktör, elektrostatik çekim kuvvetidir Bununla birlikte bazı molekül yapılı maddeler de suda çözünür Bunun asıl nedeni suyun yapısında bulunan Hidrojen bağının varlığıdır

Suda çözünmeyen veya az çözünen maddeler ya apolar yapılıdır ya da önemli ölçüde iyonlarına ayrılmıyordur Maddelerin suda çözünme şekilleri oluşan çözeltinin elektriksel iletkenliğini belirler Buna göre; çözeltiler elektrolit veya elektrolit olmayan çözeltiler olarak söylenir

Elektrolit Çözelti; elektrik akımının iletilmesine yardım eden iyonları bulunduran çözeltilerdir Bu tür çözeltiler elektrik devresinde bağlandığında akımın iletilmesine yardım eder

Elektrolit olmayan çözeltiler ise, elektrik akımının iletilmesine yardımcı olacak iyonları içermezler ve akımın iletilmesine yardım edemezler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com