Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olurdu, söylenmese

Söylenmese De Olurdu

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Söylenmese De Olurdu

Söylenmese De Olurdu

''Eğer yaşamımız göçebe ise, hafızamız yerleşiktir''
Marcel Proust
''Hafıza ve yaşlanma kurnaz ve düzencilere değil, şiddeti yaşayanlara verilmiş bir Tanrı krallığıdır''
Charles Peguy
Raymond Queneau hafızayı, ''geleceği bombalamak isteyen bir zaman siperi'' olarak tanımlıyordu Peki var mı benim hafızamda da böylesi bir patlayıcı güç? Bazan ''var'' gibime geliyor Hem de ne çok! Boşuna mı, arada düşünürken bile nasıl yüreğim çarpıyor! ''Aman, şimdi patlayacak'' diye! Aklımı çekiyor bu heyecan Unutmak istiyorum hemen aklıma gelenleri
Son 13 yıldır en çok ''etrafıma'' baktım Sonra kendime (ya da tersi) Sonra geçmişime Ve nihayet Türkiye''ye Ama notların kitapta yer alışları bu önem sırasına göre değil Önce ''geçmiş''e bakış''ı, ardından ''etrafa bakış''ı koydum Böyle bir başlangıcın, Türkiye''deki okuyucuya daha anlamlı geleceğini düşündüm Sonra, ''Türkiye''ye bakış'' geldi ''Özel''e ilişkin kısım ise en sonunda yer alıyor Önemsizliğinden değil Sadece, o konuda konuşma güçlüğümden
Ergun Aydınoğlu

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,90 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com