Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, istanbul'da, neler, olmuş, yolunda

Aşk Yolunda İstanbul'da Neler Olmuş

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yazarken "Tarih hakikatlerine, vaka olsun, dekor, motif olsun, asla dokunulmaz Yalnız dil değişir; yazar kendi zamanının dilini temiz ve şirin kullanmasını bilmelidir"i ilke edinen Reşad Ekrem Koçu, "Aşk Yolunda İstanbul’da Neler Olmuş" kitabı için, diğerlerinden farklı, önsöz niteliğinde bir yazı yazar Batı’daki benzerleri olan Fransız romancı Alexandre Dumas ve İngiliz romancı Walter Scott’tan hareketle kendisinden söz etme ihtiyacı hissederek şunları söyler: "Ardımda elli yılı aşmış bir basın hatırası vardır Kimseden en küçük bir ''aparma'' yapılmadan geçmiş bir mazi
Bu kitapta dört eski meddah hikâyesini naçiz kalemimden okuyacaksınız Her hikâyenin ayrı bir adı var
Kitaba bir isim koymak istedim: "Aşk Yolunda İstanbul''da Neler Olmuş" dedim ''İstanbul’da Neler Olmuş'' adını bize, Türklere roman okumasını öğretmiş Ahmed Midhat Efendi merhumdan aldım ve üstadın en kötü eserinden Yetkisini aşarak tarih katkılarıyla hakikatten çok uzak tarih katkılarıyla yazılmış, tökezen bir uzun hikâyesinden"
Hikâyenin bundan sonraki kısmı ise "meddahın hünerine, bilgisine" bağlıdır ve bu kitabın ilk öyküsü"Çerkez Rıdvan’ın Dolabı" eski meddah defterlerinden "aynen" alınmadır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,03 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com