![]() |
Zirvede 15 Yıl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zirvede 15 YılZirvede 15 Yıl Refik Baydur, 15 yıl İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanlığı yaptığı dönemin hatıralarını kaleme aldı ![]() İşveren, İşçi ve Hükümet üçlüsü arasındaki pazarlıklar, siyasetçilerin, işçilerin ve işverenin çalışma hayatına bakış açısını net şekilde ortaya koymaktadır ![]() ![]() T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitapta birçok ilginç anı mevcut: Turgut Özal’ın kibarca Baydur’u kovması, Ecevit’in intikam gecesi, Tansu hanımın tehdide varan talepleri açıklıkla kitapta yer almaktadır ![]() Kendisini işçi dostu olarak tanımlayan ve örneklerle bunu ortaya koyan Baydur, işçi dostu olmasından dolayı aldığı tepkileri ve eleştirileri ortaya koyarken asla bundan vazgeçmediğini de gösteriyor ![]() ![]() Hükümetlerin seçimlerden önce işçinin yanında, seçimlerden sonra işverenin yanında yer aldığını satır aralarında anlatmakta olan Baydur her şeye rağmen uzlaşma ile sorunların aşılacağına olan inancını ifade ediyor ![]() Tabiî ki kitabın önemli bir bölümünün de 5 kez kazandığı TİSK başkanlık seçimleri alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Baydur’un vurguladığı bir başka önemli mesajda iş hayatında vefadan bahsedilemeyeceğidir ![]() ![]() ![]() Baydur kitabını Ben Kimim? Sorusunu cevaplayarak bitiriyor ![]() Ben bir köylü çocuğuyum ![]() ![]() ![]() Yemeğimi ortadaki bir tencereden, sofradaki insanlarla paylaştım ![]() ![]() Bu memleket bana çok şeyler verdi ![]() ![]() Laik, parlamenter demokrasiyi ve Atatürk İlkelerini değerli öğretmenlerim ve idealist dostlarımla geliştirdik ![]() Sanayici olmanın tüm zorluklarını biliyorum ![]() ![]() Aldığım her görevin altına, o sorumluluğu taşıyabileceğime inandığım zaman girdim ![]() ![]() Çalıştırdığım hiçbir kişinin bilerek haklarını yemedim ![]() Çalıştığım hiçbir kurum ve kuruluşa bilerek zarar vermedim ![]() ![]() Devlet memuru olma, Politikaya girme, Emanete ihanet etme ![]() Doğru, yanlış bilemem ama ben böyle yaşadım ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 ![]() ![]() 16,24 TL |
![]() |
![]() |
|