Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çakır

Bizim Çakır

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bizim Çakır

Bizim Çakır

Yaşamını anlattığımız Bizim Çakır, bir ihtilalci, İrfan Çelik
Anadolu bozkırında Yozgatlı Yörük bir ailenin erkek evladı olarak 1950 yılında başladığı yaşam yürüyüşünü, 30 yaşında, Davutpaşa Askeri Tutukevinde, 12 Eylül’den sadece iki gün sonra, 14 Eylül’de bitirdi
30 Yıllık yaşamını yazılmaya değer kılan neydi?
Bu hayat, yirmisinden başlayarak emekçilere, ezilenlere, özgürlüğe, devrime ve sosyalizm özlemine adanmıştı
Öğrenciyken başladığı mücadeleci hayatı, işçilerin, yoksul ve topraksız köylülerin, Filistin ve Kürt halkının yanında; mitingler, boykotlar, grev ve gösterilerde, gerilla eylemlerinde, toplantılarda geçmişti Nihayet böyle bir hayatı seçenlerin doğal "kaderi" onu da bulmuş; hayatı işkencede, zindanda mahkemede sürmüş; en sonunda boynuna geçmiş bir ip ilmeğinde sonlanmıştı
Hayatıyla, kaygasıyla, sevdasıyla; mücadeleci kişiliğiyle, erdemleriyle, ölümüyle bizimdi, Bizim Çakır
Ve bir ihtilalciydi; örnekti, önderdi
Genç kuşakların, ondan öğreneceği çok şey olduğuna inanıyorum

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
19,35 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com