Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, aydinlanan, birey, erken

ERKEN AYDINLANAN BİREY ATATÜRK

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

l Dünya Savaşı''nın Osmanlı imparatorluğu için kapanış tarihi olan 18 Ekim 1918 aslında Mondros Mütarekesi ile yeni bir cephenin açılışı olmuştur Bu cephe Millî Kurtuluş mücadelesinin yapıldığı alan olmak yanında, hakikatte Mustafa Kemal gibi bir liderin de doğumunu hazırlamıştır 16 Mayıs 1919 ise, liderlik kariyerinin başlangıç tarihidir O, modern dünyanın yetiştirdiği "erken aydınlanmış birey" olarak, toplumu ve kendisini takip edenler için dönüştürücü bir lider olmayı, gönüllü olarak seçmiştir Geleneksel toplumun yeniliğe karşı olan atalet halindeki zihin ve kültür temelini, modernitenin gerekleri doğrultusunda evirme yolunu seçmiştir Bunun için, her biri birer radikal sosyal mühendislik çalışması olan devrimlerini gerçekleştirmiştir Onun için, bireysel özgürlük çok önemlidir Bunu sağlayan ise, vicdan, akıl ve farklı kaynaklardan beslenen aklın ortaya çıkardığı fikirlerin özgürlüğünü sağlayan, düşünce özgürlüğüdür Laik modern eğitim ile bunu kalıcı kılmak istemiştir Kullandığı yöntemlerden ziyade, ulaşmak istediği bu sonuç ve ideal, onun büyüklüğünü tasvir etmektedir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,59 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com