Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balzac, büyük, dickens, dostoyevski, usta

Üç Büyük Usta: Balzac, Dickens, Dostoyevski

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gözleri kamaştıran bir ruh yolculuğunun, tehlikeli ve ölüm-j cül serüvencisi Stefan Zweig''m kaleminden; kendini tanıma hırsıyla ruhunu savaş alanına çeviren üç yurtsuzun öyküsüdür bu kitap: Kleist, Olağanüstüne inanmadan olağanüstünde yaşayandı Kleist, Dünyayı bir trajedi olarak gördü, kendi dünyasından trajediler yarattı ve en sonunda hayatı emsalsiz bir trajediye dönüştü "Sakin olmak, tutkular karşısında sakin olmak" diye inleyip durması bo-şunaydı Çünkü onda her şeyden fazlasıyla vardı Fazla duygulu ama fazla akıllı, fazla tutkulu ama fazla ahlâklı, fazla isyankâr ama fazla disiplinliydi Bu tezatları, O''nun hayatına düğüm üstüne düğüm attı Ve Kleist dünyadayken, orada, burada, ama hiç yurdunda olamadı Nietzsche En harika duayı eden, en Tanrısızdı o; "Sen ey kader dediğim, ruhumun yazgısı, ey içimdeki! Üstümdeki! Beni koru ve beni daha büyük bir kader için sakla" Ama böyle büyük dua etmesini bilen kişinin de duası hep işitilirdi Ve Tanrı onu bir alev yaptı, açgözlü bir alev Yandı, kendini eritti, tuttuğu her şeyi eritti, bıraktığı her şey kömür oldu Düşünceler ona ateş gibi parladı, kelimeler kor olup dokularından fışkırdı, müzikse onun ruhunda bir yangındı Nietzsche, insanlık için bir güneş çarpmasıydı Ve Hölderlin Bu dünyaya ya çok erken ya da çok geç gelmiş bir hayalcidir o, Hassas ve derin varlığı yalnızca şiirsel havada nefes alabildi Ne bütünlük ne de bir ahenk bulabilirdi, hayalî bir Grek ülkesi dışında Hölderlin hayatı şiire dönüştürmez, hayattan şiire kaçar, şiiri varlığının daha yüksek, daha hakiki gerçekliği sayarak Şiirlerde ve şarkılarda eser onun ruhu Dünyayı efsaneieştirir şiirle Hölderlin ve bütün varoluşu tümden şiirleştirir,

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
13,20 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com