Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karacaoğlan

Karacaoğlan

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karacaoğlan

Karacaoğlan

Karacaoğlan, Türk Halk edebiyatının klasik şairlerinin başında geldiğinden onun şiirleri, gözden geçirilmiş 4 baskısıyla birlikte "Türk klasikleri" arasındaki hususi yerini muhafaza etmeye devam ediyor Halk edebiyatımızın önemli şairlerinden biri olan Karacaoğlan hakkında pek çok araştırma yapılmış, kitaplar yazılmıştır Halen bile kesin olarak ne zaman yaşadığı, nerede doğup nerede öldüğü bilinmeyen şairin şiirleri sözlü kaynaklardan, cönklerden, mecmualardan derlenerek bir araya getirilmiş ve defalarca yayımlanmıştır Bu şiirler bize yüzyılların ötesinden gelmektedir Pek çoğu geçen zaman içinde değişikliklere uğradığı gibi, ünlü şairin şöhretinden istifade maksadı ile onun mahlası kullanılarak başka şiirler de söylenmiş, maalesef bu şiirlerle gerçek Karacaoğlan şiirleri neredeyse birbirlerinden ayrılmayacak derecede karışmıştır Artık halis Karacaoğlan şiirini diğerlerinden ayırt etmek bir uzmanlık işi gibidir Ama şairin şiirlerini gözden geçirenler, onun söyleyiş özellikleri, imaj dünyası ve ifade imkânları ile yakın temas kuranlar, halis Karacaoğlan şiirinin sesini hemen yakalayabilirler(Tanıtım Bülteninden)

140x200

Ciltsiz

2 Hamur

Çevirmen : -

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
15,15 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com