Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendi, eserleri, hikayeler, ile, polikuşka, tipi, toplu, uşağı

Efendi İle Uşağı - Tipi - Polikuşka, Hikâyeler / Toplu Eserleri 8

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tolstoy''un hikayelerinin bu ilk cildinde, yazarın farklı dönemlerinde kaleme aldığı üç önemli hikayesini okuyacaksınız Hikayelerin üçünde de kar yağıyor En erken tarihli olan Tipi (1856) ölüm korkusu, hayatta kalmak ve hatırlamak hakkında 1861''de yazılmış olan Polikuşka''nın temelinde Tolstoy''un Brüksel''deyken duyduğu köy hayatıyla ilgili gerçek bir olay yatıyor Efendi ile Uşağı (1895) ise, insanların birbirine muhtaç olmaları, eşitlik ve kendini ve ötekini keşfetmek üzerine bir başyapıt Bu üç hikâyeyi, Mehmet Özgül''ün Rusça asıllarından yaptığı çeviri ve Richard Gustafson''un Efendi ile Uşağı hakkındaki güçlü incelemesiyle sunuyoruz
''Tolstoy konusunda da senden tamamen farklı düşünüyorum Tolstoy muhteşem bir yazar Hiçbir zaman anlayışsız değil, aptal değil, yorulmak nedir bilmiyor, bilgiçlik taslamıyor, teatralliğe düşmüyor Diğerlerinden çok daha üstün''
-James Joyce''un, kardeşi Stanislaus''a yazdığı bir mektuptan, 18 Eylül 1905

Richard Gustafson''un ''On Ivan Ilych and Master and Man'' adlı makalesinden alınan sonsözü eşliğinde Tolstoy''un klasik hikâyeleri

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,75 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com