Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kavganin, şafaği

KAVGANIN ŞAFAĞI

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

KAVGANIN ŞAFAĞI

KAVGANIN ŞAFAĞI

''Birdenbire fabrika çanının keskin çığlığı işitildi Cebimden işçi kasketini çıkardım, alnımı örtene dek kafama geçirdim Fabrikadaki işçi yığınının kaynaşması burdan duyuluyordu Yerimden kalktım ve koşarak yolun karşısına geçtim Kapıdan akın akın işçi kalabalığı çıkmaya başladığında tramvay yoluna çoktan varmıştım Bir taşın üzerine sıçradım ve olanca sesimle bağırdım: ''Yoldaşlar!'' Bir kez daha bağırdım: ''Yoldaşlar!'' Üç yüz-dört yüz kadar işçi toplanmıştı, avludan da sürekli yenileri geliyordu''
Rusya''da 1905 Devrimi yenilmiş, ağır gericilik ve suskunluk yılları başlamıştır Ülke, çarlık çizmeleri altında karanlık bir hapishane görünümündedir İşçi hareketi bastırılmış, devrimci örgütler büyük baskıların yanı sıra büyük tasfiyeci dalgaya göğüs germeye çalışan Bolşevikler de iç sorunlarıyla kan kaybetmektedirler
Ama işçi kitleleri için için kaynamaktadır Ve onların zihninde 1905 Devrimi''nin sıcak anılarını canlandırmak için uğraşan Bolşevikler vardır Sürgünden kaçıp Moskova''ya geldikten sonra ilk fabrika konuşmasını yapan Pavel de bunlardan biridir
Kavganın Şafağı, devrimin yenilginin küllerinden yeniden dirilişinin romanıdır Okuyun; benzer bir gericilik döneminden geçmiş bir ülkenin insanları olarak size de yeterince tanıdık gelecektir
Devrimin yenilgisinin ardından gelen ağır gericillik ve suskunluk yıllarından sonra Bolşeviklerin başlattığı fabrika konuşmalarından birine böyle başlar Pavel Sürüldüğü uzak bir sınır bölgesinden uzun ve zahmetli bir kaçışla Moskova''ya varmış ve parti çalışmasına katılmıştır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
11,37 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com