Solmaz Hanım, Kimsesiz Okurlar İçin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Solmaz Hanım, Kimsesiz Okurlar İçinSolmaz Hanım, Kimsesiz Okurlar İçin GEÇMİŞ BİR DAHA GERİ GELMEYECEK ZAMANLAR: 4Martılar gittiler Kuşlar kalmadı Gece olunca kuşlar gider Martıları söylemiyor "Amerika![]() ![]() Amerika![]() ![]() " diyor Bu erkek sesini bir yerden tanır gibiyim Türkçe tangolar söylemez miydi? ''Amerika![]() ![]() Amerika![]() ![]() Türkler, dünya durdukça![]() ![]() " Allah Allah "![]() ![]() beraberdir seninle hürriyet savaşında![]() ![]() "Demek şarkı Türkçe O adam niye Amerika derken İngilizce söyler gibi yapmaya çalışıyor? Ne oluyor? Nerde bizim güzel tangolarımız? Onlar içli eserlerdir Burada azmimiz hür yaşamak mı? Sulh için mücadele mi vereceğiz? Amerika-Amerika!![]() Bir dikişte bitirdim Yılmaz, koş, beni dansa kaldır! Hürriyet savaşında, sulh mücadelesinde dönelim-dönelim, çılgıncasına dönelim, hep marş adımlarıyla, sevgilim bak marşlar çalınıyor, cızbız köfte istemem, cızbız köfte sambalı marşlar ortasında pek yersiz kaçacaktır "![]() ![]() dalgalan hep bu uğurda![]() ![]() "Hangi uğurda? Tempo tutarak sallanıyorum Amerika-Amerika!![]() ![]() Selim İleri bu romanında Cumhuriyetin kuruluş aşamasından 12 Eylül Askerî Darbesine, Solmaz Hanım''ın kâbuslar ve yıkımlarla örülü, harikulade'' hayat hikâyesini bütün çıplaklığıyla teşrih masasına yatırıyor Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 09 201214,61 TL |
|
|
|