09-09-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Solmaz Hanım, Kimsesiz Okurlar İçin
Solmaz Hanım, Kimsesiz Okurlar İçin
GEÇMİŞ BİR DAHA GERİ GELMEYECEK ZAMANLAR: 4
Martılar gittiler Kuşlar kalmadı Gece olunca kuşlar gider Martıları söylemiyor "Amerika  Amerika  " diyor Bu erkek sesini bir yerden tanır gibiyim Türkçe tangolar söylemez miydi? ''Amerika  Amerika  Türkler, dünya durdukça  " Allah Allah "  beraberdir seninle hürriyet savaşında  "Demek şarkı Türkçe O adam niye Amerika derken İngilizce söyler gibi yapmaya çalışıyor? Ne oluyor? Nerde bizim güzel tangolarımız? Onlar içli eserlerdir Burada azmimiz hür yaşamak mı? Sulh için mücadele mi vereceğiz? Amerika-Amerika! Bir dikişte bitirdim Yılmaz, koş, beni dansa kaldır! Hürriyet savaşında, sulh mücadelesinde dönelim-dönelim, çılgıncasına dönelim, hep marş adımlarıyla, sevgilim bak marşlar çalınıyor, cızbız köfte istemem, cızbız köfte sambalı marşlar ortasında pek yersiz kaçacaktır "  dalgalan hep bu uğurda  "Hangi uğurda? Tempo tutarak sallanıyorum Amerika-Amerika! 
Selim İleri bu romanında Cumhuriyetin kuruluş aşamasından 12 Eylül Askerî Darbesine, Solmaz Hanım''ın kâbuslar ve yıkımlarla örülü, harikulade'' hayat hikâyesini bütün çıplaklığıyla teşrih masasına yatırıyor
Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09 09 2012
14,61 TL
|
|
|