Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inci, küpeli, kız

İnci Küpeli Kız

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnci Küpeli Kız

İnci Küpeli Kız

Dünyanın en sevilen portrelerinden biri olan ve ‘Hollanda’nın Mona Lisa’sı olarak tanımlanan, Felemenkli ressam Jan Vermeer’in ‘İnci Küpeli Kız’adlı portresi, büyük bir gizem taşımaktadır Portredeki model kimdi ve neden resmi yapıldı? Bize bakarken aklından neler geçiyor? O iri gözleri ve esrarlı gülümsemesi masum mu yoksa baştan çıkarıcı mı? Ve neden inci bir küpe takıyor?
Tracy Chevalier’nin, sanatsal bakış açısı ve duygusal uyanış üzerine kurduğu ‘ışık’ dolu bu romanda, tarih ve kurmaca kusursuz bir biçimde bir araya geliyor On altı yaşındaki Griet’in gözünden, 1660’lı yılların Hollandası, Vermeer’in en ünlü resimlerinden birine ilham veren genç kadının düşlerle dolu portresiyle, baş döndürücü bir biçimde canlanıyor

‘Roman, yalnızca usta bir ressamın yapıtına konu aldığı bir genç kızı düşsel bir biçimde canlandırmakla kalmıyor, sanatçının yaratım sürecinin dolambaçlarında da geziniyor
Celal Üster – Radikal Kitap
‘Vermeer''in tablosundan Chevalier''nin romanına geçen ışık, Gökçen Ezber''in çevirisinde sönmüyor, aksine Ezber, romanı Türkçe''nin renkleriyle, gölgeleriyle aktarmakta çok usta
Saliha Paker
‘Büyüleyici … tıpkı bir Vermeer tablosu gibi … zaman ve yer sınırlarını aşıyor
The New Yorker
‘Bu romanda her şey bir arada: on yedinci yüzyıl Hollandası üzerine bir inceleme, bir yetişkinliğe adım atış öyküsü ve bir resme nasıl bakılacağını anlatan lirik bir deneme… Sanat tarihçilerinin kafasını yüzyıllardır kurcalayan bir gizeme, çekici bir çözüm… İnci Küpeli Kız’ı böylesine yaratıcı ve parlak bir biçimde canlandırdığın için, teşekkürler Tracy Chevalier!’
The Philedelphia Inquirer

‘Bir mücevher roman’
Time

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
11,78 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com