Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1883, 1957, basınında, dergiler, edebiyata, siyasetten, türk

Siyasetten Edebiyata Türk Basınında Dergiler (1883- 1957)

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

"İmparatorluk döneminden başlayıp cumhuriyete kadar uzanan süreçte karşı karşıya kalınan siyasi, sosyal,kültürel problemler ve değişim/dönüşüm sancılarının ortasında doğup gelişen Türk dergiciliğinin kısa bir sergüzeşti
İlki 1883 sonuncusu 1957 yılında yayın hayatına giren sekiz derginin kuruluşları,içerikleri ve etkileriyle Türk basın ve düşün hayatındaki yerleri ve önemlerinin ele alındığı bu eserle adları unutulmuş kimi yazar, şair ve ediplerinin kültür hayatımıza rengini veren bakış açıları ve yorumlarını ilk elden öğrenmek imkanına kavuşmaktayız
Bu çalışma basında sansür, dilde reform, Kur''an tercümeleri, siyasi iktidar ve askeri müdahale karşısında sergilenen tutum, iş hayatında kadının durumu gibi bazıları günümüzde hala güncelliğini koruyan farklı alanlara ilişkin tartışmaların yanı sıra tanınmış şair ve yazar ya da mecmualar arasında vuku bulan polemiklere, halkın nabzını tutan anketlere,alanında yetkin şahıslarla yapılan röpartaj/mülakatlara da tanık olmak isteyenler için

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,17 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com