Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etkisi, hastalıklarına, kalp, rakımın, yüksek

Yüksek Rakımın Kalp Hastalıklarına Etkisi

Eski 05-23-2009   #1
Şengül Şirin

Yüksek Rakımın Kalp Hastalıklarına Etkisi

Yüksek rakımın kalp hastalıklarına etkisi Yüksek rakım, kalp hastaları için ciddi olabilecek sonuçlara yol açabilir Problemler oksijen azlığı ile ilgilidir

İsviçre'nin ünlü kayak ve yürüyüş merkezlerinden Zermatt / Gornergrat (rakım 3100m) Arkada Matterhorn Dağı görülüyor (zirve 4478 m)
Koroner kalp hastalığı
Kalp damarlarında darlık bulunan hastaların 1500 metre üzerinde geçici olarak (yürüyüş, gezi, vb) bulunma istekleri mutlaka doktoru tarafından değerlendirilmelidir Kalp damarlarında ciddi darlık bulunan hastaların bu yüksekliğe çıkması ve hareket etmesi yürüyüş, egzersiz vb sakıncalı olabilir
Kalp yetmezliği veya sol karıncığında (ventrikül) kasılma bozukluğu olan hastalar
Bir çok nedenden ötürü bu hastaların yüksek rakımlı yerlere çıkması sakınca doğurabilir Özellikle istirahatte veya ufak aktivitelerde nefes darlığı ve yorgunluk hisseden kalp yetmezlikli hastalar yüksek rakımdan kaçınmalıdır Ama burada bir genelleme yapmak mümkün olmadığından bu kararı hastayı izleyen doktor vermelidir
Ritim bozukluğu
Yüksek rakıma birden çıkmak özellikle yaşlı hastalarda ritim bozukluğu ortaya çıkarabilir veya artırabilir Onun için ritim bozukluğu olduğu bilinen veya zor kontrol altına alınmış hastaların bundan kaçınması uygun olur
Koroner arter hastası veya kalp yetmezliği olan hastalar yüksek rakımda bulundukları sürece özellikle ilk 3-5 gün kendini fazla yormamalıdır
Kalp pili
Kalp pili olan hastalar için yüksekliğin olumsuz bir etkisi yoktur
Doğumsal kalp hastalıkları
Kalbin sağ boşluklarında basıncı artıran hastalıklarda (pulmoner hipertansiyon) yüksek rakım hastayı olumsuz etkileyebilir Ama burada hastanın durumu ve hastalığın derecesi önemli olduğu için doktor önerisine göre hareket etmelidirler
Kan basıncı, hipertansiyon ve rakım
Yüksekliğin kan basıncına etkisi değişkendir Hipertansiyonu olmayan kişilerde yüksekliğin kan basıncında önemli olmayan düşme veya yükselmeler oluşturur Kan basıncı sınırda yüksek olan (140/90 mmHg) olup ilaç almayan hastalarda artan yükseklikle birlikte hipertansiyon ortaya çıkabilir Hipertansiyonu olan hastalarda da ise yüksek rakımla birlikte bir kaç hafta kan basıncı daha yüksek seyredebilir ve ilaç dozlarının ayarlanması (artırılması veya ek ilaç verilmesi) gerekebilir Sonuç olarak normal kan basıncı olanlarda yüksek rakımla kan basıncında kayda değer bir değişiklik olmaz Sınırda veya yüksek tansiyonlu olan hastaların ise kan basınçlarını mutlaka düzenli izlemeleri ve gerekirse doktorlarıyla görüşerek ilaç dozlarını aşağılara ininceye kadar ki zaman içinde ayarlamaları gerekir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com