|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adı, erdem, merhamet, olmuşken, semt, ulaşılamaz, vefa |
![]() |
Vefa Semt Adı, Merhamet Ulaşılamaz Erdem Olmuşken |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Vefa Semt Adı, Merhamet Ulaşılamaz Erdem OlmuşkenVefanın sadece bir semt adı olduğu, insanlığın seviyesinin iyice çukura girdiği, ahlak ve merhametin ise ulaşılmaz erdemler gibi anılmaya başladığı günümüzde benim çok severek okuduğum bir kıssayı sizlerle paylaşmak istiyorum… Hz ![]() ![]() - Ey halife, bu aramızdaki arkadaş bizim babamızı öldürdü ![]() ![]() Bu söz üzerine Hz ![]() - Söyledikleri doğru mu diye sorar ![]() Suçlanan genç der ki : - Evet doğru ![]() Bu söz üzerine Hz Ömer anlat bakalım nasıl oldu diye sorar ![]() Ben bulunduğum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öldü ![]() ![]() Hz Ömer: - Söyleyecek bir şey yok, bu suçun cezası idam ![]() ![]() Bu sözden sonra delikanlı söz alarak: - Efendim bir özrüm var, diyerek konuşmaya başladı: - Ben memleketinde zengin bir insanım, babam, rahmetli olmadan bana epey bir altın bıraktı ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Bu topluluğa yabancı birisin, senin yerine kim kalır ki? Sözün burasında genç adam ortama bir göz atar, der ki: - Bu zat benim yerime kalır ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Ey Amr, delikanlıyı duydun, der ![]() - Evet, ben kefilim, der ve genç adam serbest bırakılır ![]() Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten bir haber yoktur ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Bu kefil babam olsa fark etmez cezayı infaz ederim ![]() Hz Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki: - Biz de sözümün arkasındayız ![]() ![]() Hz ![]() - Evladım gelmeme gibi önemli bir nedenin vardı neden geldin? Genç vakurla başını kaldırır ve (günümüz insani için pek de önemli olmayan): - 'AHDE VEFASIZLIK ETTI' demeyesiniz diye geldim der ![]() Hz ![]() - Ey Amr, sen bu delikanlıyı tanımıyorsun, nasıl oldu onun yerine kefil oldun? ![]() Amr Ibni As Allah kendisinden ebediyyen razı olsun, vakurla kanımızı donduracak bir cevap verir: - Bu kadar insanın içerisinden beni seçti ![]() ![]() Sıra gençlere gelir, derler ki: - Biz bu davadan vazgeçiyoruz ![]() Bu sözün üzerine Hz Ömer: - Biraz evvel babamızın kani yerde kalmasın diyordunuz ne oldu da vazgeçiyorsunuz, der ![]() Gençlerin cevabı da dehşetlidir: -MERHAMETLİ İNSAN KALMADI' DEMEYESİNİZ DİYE… Allah’ın (CC) bizlere, Razı olduğu kulları gibi bir yaşam nasip etmesi dileğiyle… Ümit KAYA
![]() |
![]() |
Cevap : Vefa Semt Adı, Merhamet Ulaşılamaz Erdem Olmuşken |
![]() |
![]() |
#2 |
1907merve
|
![]() Cevap : Vefa Semt Adı, Merhamet Ulaşılamaz Erdem OlmuşkenAllah’ın (CC) bizlere, Razı olduğu kulları gibi bir yaşam nasip etmesi dileğiyle… Amin kardeşim çok etkileyici bir hikayeydi Allah razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]()
|