Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
egzersiz

Neden Egzersiz?

Eski 05-22-2009   #1
Şengül Şirin

Neden Egzersiz?

» EGZERSİZ-SPOR Neden Egzersiz?

Kalp hastalıkları ve sağlık problemlerinin en önemli risk faktörlerinden biri de hareketsiz yaşamdır Günümüz koşulları ne yazık ki insanları daha hareketsiz bir yaşama yöneltmekte ve bunun sonucunda da ciddi sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır Yapılan bilimsel çalışmalarda düzenli yapılan aerobik fiziksel aktivitenin egzersiz kapasitesini arttırdığı ve kalp damar hastalıklarından korunmada rol oynadığını kanıtlanmıştır
Hareketsiz bir yaşam kalp damar hastalıklarına yakalanma oranını 15 ile 24 kat artırmaktadır Bu oran kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliği veya sigaranın oluşturduğu risk faktörlerine benzerdir
Aktivitesi az olanlarda yüksek tansiyon gelişme riski %30-50 daha fazladır
Düzenli yapılan egzersizlerle;
Daha sağlıklı olacaksınız:
  • Kalp damar hastalığınız varsa; düzenli egzersizlerle kalp krizi geçirme olasılığınız azalacaktır
  • Daha önce kalp krizi geçirmişseniz, düzenli ve belirli bir tempoda yapılan egzersizler başka bir kriz geçirme riskinizi azaltacaklardır
  • Egzersiz, kan yağlarındaki anormalliklerin düzelmesine, yüksek tansiyonun normale inmesinde, şeker hastalığının (diyabet) ve şişmanlığın (obezite) kontrolünde yardımcı olur
  • Kalbinizi güçlendirir
  • Akciğerlerinizin daha iyi çalışmasına yardım eder
  • Kemikler üzerine kuvvet uyguladığı için kemiklerinizi güçlendirir ve kemik erimesinin gelişimini engellemeye yardım eder
  • Yürüyüş, kaslarınızı güçlendirir ve eklem esnekliğinizi korumanıza yardım eder Özellikle romatizması olan hastalarda yürüyüşün kas ve ekleme yönelik faydaları çok önemlidir Çünkü romatizmaya bağlı hareketsizlik eklemlerde tutukluğa ve kaslarda da zayıflamaya yol açar Yürüyüş ile kaslar ve eklem çevresindeki yapılar güçlenir, eklemler daha iyi korunur
Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz
  • Egzersiz daha iyi uyumanızı sağlar ve moralinizi yükseltir
  • Yaşamın getirdiği stres ve yorgunluk gibi sorunlarla daha iyi başa çıkmanıza yardım eder
  • Kendine güveni artırır
  • Yorgunluğa karşı daha dayanıklı kılar, daha az yorulursunuz
  • Daha enerjik olmanızı ve çalışma hayatınızda daha başarılı olmanızı sağlar
Daha iyi görüneceksiniz
  • Fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur
  • İştahınızın kontrol altına almanıza yardımcı olur

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com