Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akdeniz’de, felaketler, ihtişam, levant

Levant - Akdeniz’de İhtişam ve Felaketler

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneşin doğduğu topraklardan, batıya açılan üç pencere; Smyrna (İzmir), İskenderiye ve Beyrut…
Philip Mansel, Levant’ta Doğu ve Batı’nın tarih boyunca süren diyalog ve çatışmalarını barındıran bu şehirlerin bir panoramasını sunuyor Bu üç şehir, Osmanlı İmparatorluğu ile Avrupa arasındaki en etkili iletişim noktalarıydı Farklı kültürlerin, dinlerin ve ulusların birlikte yaşayabildikleri, neredeyse devlet politikalarından bağımsız kendi kadim karakterlerini dayatan şehirlerdi Sakinleri de, tıpkı yaşadıkları şehir gibi kendilerine farklı kimlikler ve diller seçebiliyor, hatta ortak yaşamlarını bir adım ileri taşıyarak ortak bir dil, lingua franca, icat edebiliyorlardı
Fakat başta kozmopolit karakteri olmak üzere, özgürlük çağrıştıran bu meziyetlerinin yanı sıra, felaketler de Levant’ın yakasını bırakmıyordu Smyrna, büyük yangınla, İskenderiye, modernlik ve gelenekler arasında sıkışmışlığıyla, Beyrut ise iç savaşla tanıştı
Konstantiniyye’nin yazarı Mansel, en ufak ayrıntıyı bile atlamadan, titizlikle işlediği bu tarihsel anlatıda, sadece şehirlerin tarafını tutarak, hikâyeyi bir de onların dilinden dinlememizi sağlıyor Çünkü Doğu ile Batı’ya ev sahipliği yapmış bu şehirlerin “birlikte yaşamak üzerine” anlatacak çok hikâyesi var

“GÜNEŞİN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA YOLCULUK”
Philip Mansel’in “Levant, Akdeniz’de İhtişam ve Felaketler “kitabıyla okur “Birlikte yaşamanın iksirini” bulan Levanten şehirlerinde dolaşıp “Cennet nasıl cehenneme döndü?” sorusuna aynıt arıyor Philip Mansel, “Karşıtların birleşimi” ile oluşan “Levant”ta ayrışmaların nasıl, hangi nedenlerle baş gösterdiğini çarpıcı analizlerle aktarıyor
Figen Ünal Şen, Vatan Kitap 09 10 2011

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
20,29 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com