Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ami, bel

Bel Ami

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bel Ami

Bel Ami

1870 yılında Fransa ile Almanya arasında yaşanan savaş, Fransız toplumunda derin bir bunalım ve çürümeye yol açarak sona ermiştir Arzularının peşinde koşan, kolay yoldan zengin olmak isteyen küçük burjuva Georges Duroy, rastlantı sonucu karşılaştığı eski bir arkadaşının yardımıyla gazeteciliğe adım atar Yakışıklılığı ve çekiciliği kısa sürede dönemin sosyetesinin dikkatini çeker Basın, sermaye ve iktidar ilişkileri sarmalında hızla yükselen Duroy’un, her şeyi çıkara endeksleyen burjuva ahlakında gözlenen büyük çürüme ve acımasızlık kısa sürede yaşam biçimi haline gelir Bu durumda aşk, sevgi, dayanışma gibi değerler kendi halleriyle anlamlı kalamaz artık Maupassant, insanın yaşamını şekillendiren şeyin çevre olduğunu anlatmaya çalışırken, medya dünyasıyla iktidar arasındaki ilişkiyi çarpıcı bir şekilde ortaya koyar
Tolstoy, Zola, Turgenyev özellikle de Flaubert övgüyle söz eder Guy de Maupassant’tan Eserlerinde dönemin ruhunu özgün ve eleştirel bir şekilde yansıtmaya özel bir önem vermiştir Yayınlandığı yıllarda büyük bir ilgiyle karşılanan Bel Ami bu yönüyle de ayrıcalıklı bir yere sahiptir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
14,96 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com