Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karpuz, kestim, yiyen, yok

KARPUZ KESTİM YİYEN YOK

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

KARPUZ KESTİM YİYEN YOK

KARPUZ KESTİM YİYEN YOK

''Türküler, milletimizi ve o millete mensubiyetimiz oranında kendimizi tanımanın bir kaynağıdır Biliyoruz ki kendini tanımazlık, tanrıtanımazlıkla kapı komşusudur

Türküler bizi anlatıyor olmaktan çıkmamıştır, biz kendimizi dosdoğru anlayıp tanımaktan uzaklaştığımız için türküleri de, başka hazineleri de anlayamaz olmuşuzdur''

Tanrıpınar''ın ''mahalli klasik'' dediği tarzdaki seçkin türkü metinlerini birer ''şiir'' olarak ele alan Abak, yaptığı yorum ve tahlillerle türküler üzerinden duyuş ve tasavvur ediş tarzımıza dikkat çekiyor Türküleri; toplumumuzu ve insanımızı tanımanın sahih bir aracı olarak görüyor ve gösteriyor Yalnızardıç, Yedi İklim, Kaşgar ve Kılavuz gibi dergilerde yayımlandığında okurun büyük ilgi ve beğenisini kazanan bu yazılar, türküler üzerine şimdiye kadar yazılmış en orijinal ve iddialı metinler arasında yer alıyor

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
5,25 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com