Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baz, kelime

Kelime Baz 1

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kelime Baz 1

Kelime Baz 1

“Kullandığımız her kelimede, adeta arkeolojik katmanlar gibi, dünya tarihinin izleri var
“Hz Muhammed Suriye’deyken hangi dili konuşurdu? Aramice biliyor muydu, yoksa tercüman mı kullanıyordu
“Komşunun kızına platonik duygular beslemem caiz midir
“Kayı boyunun adı da Eski Türkçe ‘dönme’ demek
“Ötüken Akademisi’nde Bilge Han öğrencileri azarlar
“Bizde en azından Alirızabey ilçesi yok henüz
“Vatanmillet jokerdir: bastım mı eli alırsın Doksan senedir bu böyle
“‘Yabancı kelimeler girdi dilimiz fakirleşti’ diyenlerin ağzından çıkanı kulağı duymuyor
“Kenan Evren’in padişahlığında her gün radyo ve televizyonda ‘muhbir vatandaşlar’ teşvik edilirdi
“Kafayı korursa takke, başka yerini korursa takiye
“Kaç bin senelik medeniyet var arada, nihayet, Cumhuriyet çığırtkanları avazları çıktığı kadar bağırıp bastırmaya çalışsalar da
Türk basınının en “yaramaz” köşeyazarı Seven Nişanyan’dan, dilden başlayıp tarihe, güncel siyasete, dine, dil milliyetçiliğinin eleştirisine uzanan, havai fişek gösterisi gibi bir seçki

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
14,61 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com