Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserleri, sadık, toplu, özben’in

Sadık Özben’in Toplu Eserleri - 1

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Latif Demirci’nin çizimleri, Murat Belge’nin yeni önsözüyle

12 Eylül darbesinden sonra ilk kurulan yayınevlerinden biriydi İletişim İletişim bugün yayınladığı nitelikli kitaplarla tanınıyor da, o zamanlar dergi de yayınlarlardı Hatta ansiklopedi Bugün o delilikleri biraz azaldı (biraz diyorum çünkü mesela Ömer Laçiner’in derlediği Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce dizisinin yeni çıkan sekizinci cildi 1350 sayfa; anlayın!) Bu dergiler nefes alma yerleriydi bizler için Yeni Gündem müthişti Başta on beş günlüktü, sonra haftalık oldu, sonra olmadı İşte bu dergide bir ara Sadık Özben adında bir yazar zuhur etti Uuuu, dedi millet: Kimdir, nedir? Niye yazar? İnsanlarla alıp veremediği nedir, Necla’dan niye korkar? Yazılarına çizim yapan Latif Bey’i niye kıskanır? Tutunamayanlar’la ne ilişkisi vardır? Bu tür sorular zaten herkesin bir parça meraklı taze olduğu kültür alemini bol bol meşgul etti Harikaydı yazılar Hakikaten harikaydılar Dilimize dolardık her hafta Neyse anladık sonunda: Birikim’in, İletişim’in kurulmasında emeği en çok geçenlerden biri, azılı sosyalist (demokratik soydan), ebedi ve ezeli doçent (o zamanlar öyle zannediyorduk), çevirmen (Joyce, Faulkner) Murat Belge’ymiş bu yazıları yazan Yıllar sonra, “Tekrar yayınlayalım yahu bunları,” dedim, sağolsun kırmadı, oturdu yeni bir önsöz bile yazdı

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
15,83 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com