Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dair, daire’ye

Daire’ye Dair

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Daire’ye Dair

Daire’ye Dair

Vaslından ayrı n''ola kanın dökülse gül gül
Ben gülbün-i firakım bu fasıldır baharım

Bu bir bülbülün çığlığı değil Öyle ya bülbül, gülün semtindeki yabancı âşığın adı; hakikat âşığının adı Güle tutku ile bağlanan, gülden beslenen ve gülden beslendikçe nağmelerine revnak veren hakikat âşığının
Oysa bu beyitteki hüznün sahibi güle yaklaşan, onu uzaktan seven, sırf bu uzaklık sebebiyle onu önlenemez bir tutkuyla tutmak isteyen bülbül gibi genç bir âşığın değil, bilâkis gülü her daim kavrayan, onun hep yanında olan, onun sadece açışını değil, soluşunu da, yapraklarını döküşünü de izleyen, hatta ona hayat vermişken onu elleriyle gömmek zorunda kalanın çığlığı güle gülden yakın gülbünün gülbün-i firakın
Yani bu çığlık başkalarının değil, sadece gül dalının çığlığı; gülün dalının çığlığı

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
6,50 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com