Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anılarımda, yaşayanlar

Anılarımda Yaşayanlar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anılarımda Yaşayanlar

Anılarımda Yaşayanlar

Her dostun ölümü benden bir parça götürdü Yakından tanıdıklarım ya da satırlardan, dizelerden dost olduklarım () Bu kitapta yer alan isimler, aramızdan ayrıldıktan sonra da yarattıklarıyla bende yaşadılar Ölümsüzlük mertebesine ulaştılar () Ben onları, hem kişisel anılarımla hem de onların çalışmalarından da söz ederek anmak yolunu seçtim Çünkü anılar böyledir, bizi bırakmazlar
Doğan Hızlan, eserleri ve kişilikleriyle edebiyat-sanat dünyasında iz bırakmış dostlarını, Anılarımda Yaşayanlar’da bir araya getirdiği “veda” yazılarıyla sonsuzluğa uğurluyor: Halikarnas Balıkçısı’ndan Oktay Rifat’a, Fethi Naci’den Ömer Uluç’a, Egemen Bostancı’dan Zeki Müren’e, Onat Kutlar’dan Memet Fuat’a
Seyahatnâme, onlarca yıla yayılan geniş ve dağınık bir anlatı olmasına karşın, tek bir bireyin tek bir ‘an’ içindeki bakış açısının ifadesi olarak ele alınabilir Çok açıktır ki yazar, yaşamı boyunca değişiklikler geçirmiş ve Osmanlı İmparatorluğu da bu süre içinde sabit kalmamış, aksine değişmiştir Buna karşın, eser genel olarak her edebî eser gibi bir bütündür ve sergilediği görüntüler, Osmanlı zihninin içeriden mümkün olan en iyi fotoğrafını sağlar
Elinizdeki çalışma, Evliyâ’nın dünya görüşünün farklı yönlerini keşfetmek için bu muazzam eserin derinlemesine incelenmesi olarak düşünülebilir Kitabımda Evliyâ’yı mümkün olduğu kadar kendi ağzından konuşturmaya çalıştım ve onun düşünce dünyası ile açıklayıcı ve öyküleyici tarzını gösteren kimi kısa, kimi uzun birçok alıntıya yer verdim

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
19,35 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com