Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altında, güneş, insanı, saatinin, söylemek

Güneş Saatinin Altında insanı Söylemek II

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan emeğinin en yoğunlaşmış en yüce biçimi olan sanatın o büyülü dili ve doğanın evrensel gizilgücü, şiiriyle kalemi elime aldım…
Yeteneğimi, düşünüp-ürettiklerimi, izdüşümlerimi (değerleri neyse, gelecekleri nerdeyse) dünyayla, insanlarla paylaşmak, yaşamın yüreğinde yanan göksel ateşe doğru yola çıkmak istedim? (Hayal gücümün uydurduğu bir masal değildir bu)
Öyleyse, hadi insan olalım! Görme sanatını, düşünme ve üretme sanatını öğrenelim… Çürümüşlüğün cirit attığı, insanın yozlaşıp-robotlaştığı bir çağdan kurtulalım… Emeğimiz, ekmeğimiz, felsefemiz-estetiğimiz bize kalsın…
Gerçek bir estetiğin, gerçek bir felsefenin oluşmadığı bir yerde, gerçek bir insanlık ve uygarlık oluşamaz… Bize öğretilen her şey yanlıştır, doğal ve doğru olan saklanmıştır çünkü… Sanat dediğimiz büyülü güç, insanların gözlerini yaşamın başdöndürücü derinliklerine yönelterek, insansal özün gizli noktalarını açıklamış, düşünce ve istemlerimizin başlıca kökeni olduğunu göstermiş, beynin, eylemin ve devinimin emrinde bir araç olduğunu ispatlamıştır? Nasıl ki, fizik atomun çekirdeğinde enerjiyi bulmuşsa, felsefeye düşünmenin çekirdeğinde öğretiyi, sanatta aklın çekirdeğinde bilgiyi bulmuştur…
Yaşam anlamını bulsun, insan oluşumuz amacına ulaşsın diye?

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,32 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com