![]() |
Erzurum'dan Çıktım Yola |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Erzurum'dan Çıktım YolaZamanin birinde Erzurum dan bir grup insan Hacca gitmek için yola çikmislar ![]() Van a gelmisler ![]() ![]() O köyün de imami yokmus ![]() Erzurum dan çikip hacca giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermisler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Erzurumdan çiktim yola Van da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber ![]() Bu günlerce ayni biçimde devam etmis ![]() konusmuslar aralarinda ![]() -"Ya," demisler "Daha önceki imam mi yanlis kildiriyordu, yeni imam mi? ![]() Bunu gitip Müftüye soralim ![]() ![]() Sayin müftü meshur OFLU ![]() Müftüye gelen halk herseyi anlatmislar ![]() Müftü Köylüye dönerek : -"Siz simdi hiç imama çaktirmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanin bende namaza gelicem" diye emir verir ![]() Herkes köyüne döner ve namaz vakti herkes camide toplanir ![]() Tabiki Sayin MÜFTÜ de camidedir ![]() Imam namazi kildirmaya baslamis ![]() Birinci rekat: -"Erzurumdan çiktim yola Vanda verdim mola 400 koyun verdiler bana, ALLAHUEKBER" der ve arkada "ÖHÖ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yakalandim herhalde diye korkmaya baslar ![]() Ikinci rekatta bu sefer: -"Erzurumdan çiktim yola ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >bana, YARISI SANA YARISI BANA ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz bitince köylü Müftüye dönerek -"Imam efendi namazi dogru mu kildiriyor mu?" diye sorar ![]() Müftü: -"Haçan birinci rekatta biraz şaşurdi ama Ikinci rekatta işi düzeltti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Erzurum'dan Çıktım Yola |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Erzurum'dan Çıktım YolaOflu'nun nasıl olduğunu biliyorduk da Erzurumlu'dan beklemezdim ya ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|