Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçlar, edebi, grafikler, haritalar, modeller, soyut, teoriye

Edebi Teoriye Soyut Modeller - Grafikler, Haritalar, Ağaçlar

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Franco Moretti, sıradışı çalışmaları ve aykırı teorileriyle tanınan bir edebi teorisyen ve edebiyat tarihçisidir Ona göre, edebiyat alanında çalışan araştırmacılar, bir noktadan itibaren okumayı bırakmalı ve onun yerine, kendi alanlarıyla ilgili olarak dökümler yapmaya, grafikler hazırlamaya ve haritalar çıkarmaya yoğunlaşmalıdırlar Bu yolla, fazlasıyla çiğnenmiş toprağa, kadim edebiyata (bir bakıma da ''akademinin en geri kalmış disiplinlerinden biri''ne) yeni bir can verilebilecektir

O takdirde, yani edebi incelemeleri tesadüfü ve sistematik olmayan bir şekilde yürütmekten vazgeçildiğinde, edebi tarihin görünenden oldukça farklı bir şekle bürüneceğine ve ''estetik form'' kavramının köklü bir değişim geçireceğine şüphe yoktur

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
10,55 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com