Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günlüğü, yas

Yas Günlüğü

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yas Günlüğü

Yas Günlüğü

25 Ekim 1977: Roland Barthes 62 yıl süreyle birlikte yaşadığı, kendisi için iyi yürekliliği, soyluluğu, masumiyeti, yumuşaklığı simgeleyen annesini
(“anneciğini”) yitirir Büyük bir çöküntüdür bu onun için

Yas Günlüğü: Yaşamında bir yol ayrımına gelmiştir artık Annesinin ölümünün hemen ertesinde, 26 Ekim 1977’den 15 Eylül 1979’a kadar sürecek bir günlük tutmaya başlar

Bu dönemde Roland Barthes, Collège de France’taki derslerini (Romanın Hazırlanışı, vb) oluşturmakta, Proust hakkında konuşacağı konferansın metnini kaleme almakta, gazete ve dergilerde yazılar yayımlamakta, fotoğraf üstüne kitabını (Aydınlık Oda) yazmakta, bir roman tasarısının (Vita Nova) planını yapmaktadır Her biri açıkça annesinin ölümünün etkilerini taşıyan bu önemli yapıtların ana kaynağında da “Yas Günlüğü”nün fişleri yer alır

“ –Kadın bedenini tanımadınız siz!
–Annemin bedenini tanıdım ben, o hastayken, sonra da ölüm döşeğinde

“[Statülerin birbirine karışması]: Aylarca annesi oldum ben onun Sanki kızımı kaybetmişim gibi (bundan daha büyük acı olur mu? hiç düşünmemiştim doğrusu)

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,19 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com