Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kent, kuşatılmış, yanya

Kuşatılmış Kent Yanya

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuşatılmış Kent Yanya

Kuşatılmış Kent Yanya

“… Anadolulular soğuğa, mahrumiyete, en kötü acılara kahramanca bir tevekkülle tahammül ediyorlar Biri, bir kolunu ve iki bacağını yitirmişti Bedeni zavallı bir kütük, içler acısı bir paçavradan farksızdı Sadece şöyle diyordu:
‘Vatanımın bacaklarıma ve kollarıma ihtiyacı vardı, ben de verdim

Dün, Alfred de Vigny’nin Servitude et Grandeur militaires adlı eserinin en asil sayfalarını okurken, şu satırları not ettim:
‘Savaşçının feragati, kurbanınkinden daha ağır bir haçtır Ağırlığını ve büyüklüğünü bilmek için onu taşımış olmak gerekir… Fedakârlık yeryüzünün en güzel şeyi olmalı, çünkü basit insanların içinde o kadar çok iyilik vardır ki, bazen, liyakatlerinin ve hayatlarının gizliliğinin farkında değildirler
Yüreğimde, bunu o zavallı Anadolu askerlerine ve ayrıca, bu savaşın bütün alçak gönüllülerine, bütün kahramanlığın bilincinde olmayanlara, hangi taraftan olurlarsa olsunlar, basitçe ve belki boşu boşuna, ‘değerlerini akıllarına getirmeyen…’ bilmeden hayatlarını verenlere ithaf ediyorum…”

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,74 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com