Bademli Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarBademli pancar salatası Bademli pancar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 90 dk 20 kişilik Malzemeler: 4 adet orta boy kırmızı pancar 30 gram kuru üzüm 100 gram soylumuş badem 2 yemek kaşığı limon suyu 1-2 yemek kaşığı sirke tuz karabiber alüminyum folyo zencefil kırmızı acı biber Hazırlanışı: Pancarları yıkayın, alüminyum folyoya sarın Büyüklüklerine göre 45-60 dk 200 derece fırında alttan 2 Rafta pişirin Biraz soğuduktan sonra soyun, ikiye bölüp dilim dilim kesin![]() Üzümleri ince kıyın, bademleri irice döğün 24 pancar dilimini bir kenara ayırın, geri kalanını püre yapın, üzüm ve bademleri karıştırıp tuz, karabiberi limon suyu, sirke, kırmızı biber zencefil ile tatlandırın![]() Pancarlı karışımı 3 dk dinlendirin, sonra bir yemek kaşığının yardımı ile ayırdığınız pancar dilimlerinin üzerlerine bunu düzgün bir şekilde yerleştirin Servis yapana kadar sütü örtülü bir şekilde buzdolabında bekletin![]() Balık salatalı elma dilimleri Balıkları küçük küçük doğrayın Salatalığı yıkayın, ortadan uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük kübler biçiminde doğrayın![]() Kuru soğanı soyup incecik kıyın Yeşilliklerin yapraklarını ve yeşil soğanı da aynı şekilde kıyın![]() Hazırladığınız tüm malzemeyi yağla karıştırın, karabiber ekip en az 2 saat üstü kapalı olarak dinlendirin Elmaları ikiye bölüp dilimleyin, çekirdekli orta kısımlarını çıkarın Üzerlerine limon suyunu gezdirin Hazırladığınız balık salatasını elma dilimlerinin üzerine koyun
|
|
|
|