![]() |
Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarKremalı patates salatası Kremalı patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 4 kişilik 420 kalori Malzemeler: 800 gram patates 75 ml ![]() 1 tatlı kaşığı orta acı hardal 170 ml ![]() 120 ml ![]() 6 adet yumurta 200 gram donmuş bezelye 1/2 demet ince yeşil soğan 1/2 demet frenk soğanı 100 gram beyaz peynir 1 adet limon 200 gram krema tuz biber Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla, tuzlu suda 25 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve soyun ![]() Sirke, hardal, 100 ml ![]() ![]() Haşlanmış ılık patatesleri karışımın içine doğrayıp karıştırdıktan sonra 30 dakika dinlendirin ![]() Yumurtaları 8-10 dakika kaynatın, soğuk sudan geçirip soyduktan sonra her birini 8 parçaya bölün ![]() Dondurulmuş bezelyeleri kısa bir süre kaynar suyun içinde bekletin ![]() Diriliklerini kaybetmelerine yol açmadan soğuk sudan geçirin ![]() ![]() Yeşil soğanlarla birlikte frenk soğanlarını iyice yıkayın ve durulayın ![]() ![]() Marul göbeklerini yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, iri parçalar halinde kopararak doğrayın ![]() 100 gr ![]() ![]() Kremalı sos için: Limonun kabuğunu ince rendeleyin ve suyunu sıkın ![]() Kalan sebze suyunu, 15 ml ![]() ![]() Karışımı tuz ve biberle tatlandırın ![]() Hazırladığınız tüm salata malzemelerini kremalı sosla karıştırıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|