Andiv Salatalı İspanak Rulosu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Andiv Salatalı İspanak Rulosu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiAndiv salatalı ıspanak rulosu Andiv salatalı ıspanak rulosu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram ıspanak 1 diş sarmısak 60 gram tereyağı 150 gram beyaz peynir 1 adet andiv salatası 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı hardal 250 gram krema 5 adet yumurta 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Ispanağı yıkayın Kaynar tuzlu suda 3 dakika blanşe edip, soğuk suya tutun Suyunu sıkıp irice kıyın Sarmısağı ince kıyın ve tereyağında hafifçe kavurun Ispanağı katın, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Soğumaya bırakın Peyniri ufalayın, ıspanakla karıştırın Andivi yıkayın Dereotunu kıyın Kremayı sirke, tuz, karabiber, şeker, hardal ve dereotu ile karıştırın 1 adet yumurtanın akıyla sarısını ayırın Yumurta sarısını diğer yumurtalarla birlikte çırpın, tuzlayıp biberleyin Yumurta akını ise, bir tutam tuzla sertleşene kadar çırpın Sertleştirdiğiniz yumurta akı, nişasta ve diğer yumurta karışımını harmanlayın Sıvı yağı 30 cm çapında teflon bir tavada kızdırın Yumurta karışımını içine döküp 2-3 dakika pişirin Ispanağı omletin üzerine dağıtın, dikkatlice rulo yapın Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirip dilimleyin Andivi kremalı sos ile karıştırıp ıspanaklı omletle servis yapın |
|