|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çevirme, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiÇevirme Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 8 kişilik Malzemeler: 5 adet uzun patlıcan 1/2 kilogram kuşubaşı kuzu eti 2 su bardağı pirinç 75 gram margarin 1 adet büyük soğan 50 gram dolmalık fıstık ayçicek yağı tuz yenibahar Hazırlanışı: Pirinci ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları yıkayın ve kabuklarıyla birlikte uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimler kesin ![]() ![]() ![]() Kızartma yağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede yağın yarısını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() 26cm ![]() ![]() ![]() ![]() Dolmalık fıstıkları tavaya yağ koymadan sürekli sallayarak pembeleşinceye kadar kavurun, birazını çevirmeyi süslemek için ayırın ![]() ![]() Patlıcanların tencerenin dışında kalan kısımlarını pirincin üstüne kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|