|
|
Konu Araçları |
açı, hazırlanışı, karnabahar, malzemesi, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Acı Soslu Karnabahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Soslu Karnabahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiAcı soslu karnabahar Acı soslu karnabahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 360 kalori Malzemeler: 30 ml yeşil limon suyu 100 ml beyaz şarap 4 dal kişniş tuz karabiber Hazırlanışı: Karnabaharı temizleyin ve büyük çiçekler halinde kaynar tuzlu suda 10-12 haşlayın Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın Zencefili soyup ince kıyın ve yumurta sarıları, beyaz şarap, tuz, karabiber, toz şeker, limon rendesi ve suyu ile bir tencerede orta ateşte, devamlı çırparak kaynayıncaya kadar pişirin Tereyağı küplerini ekleyin ve çırpmaya devam edin Kişniş yapraklarını irice kıyın Karnabaharı servis tabağına alın Üzerine sosu gezdirin ve kişniş serpiştirin |
|