![]() |
Sebzeli Pilav Ve Mantar Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Pilav Ve Mantar Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli pilav ve mantar köftesi Sebzeli pilav ve mantar köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram mantar 5 dilim tost ekmeği 200 gram dolmalık fıstık 1 adet soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet küçük havuç 1 adet pırasa 1 tutam safran 250 gram uzun taneli pirinç 1 adet taze soğanın yeşil uçları tuz karabiber Hazırlanışı: Ekmekleri suda ıslatın ve sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 gr margarini tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Soğanları 20 gr yağ ile şeffaflaşıncaya kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerinizi nemlendirecek mantarları malzemeden 8 adet köfte yapın, biraz bastırın ve fıstıklara bulayın ![]() Kalan margarini ve sıvı yağı karıştırıp tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Sebzeli pilav için pırasayı temizleyin ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|