|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, pırasa, sebze, tarifi, turşusu, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPırasa turşusu Pırasa turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 1 ![]() 1/8 litre beyaz üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı esmer şeker 2 adet acı kırmızı biber 50 gram kapari 50 gram zeytin 60 gram yağda sardalya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet olgun avokado 1 demet tere 2 adet büyük olgun domates 100 gram hindi pastırma tuz tane karabiber Hazırlanışı: Pırasaların köklerini kesip alın, yeşil kısımlarını ayırıp en üst yaprağını çıkarın ![]() ![]() ![]() Sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, esmer şeker, karabiber ve kırmızı biberi 1/4 lt ![]() ![]() Pırasaları kaynar tuzlu suda 10 dakika blanşe ettikten sonra delikli kepçe yardımı ile çıkarıp bir kaseye alın ![]() Kaparileri süzün, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, sardalyaların yağını süzdürüp ince ince doğrayın ![]() ![]() Pırasaları bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|