|
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırında Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında patates Fırında patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 4 kişilik 263 kalori Malzemeler: 4 adet büyük patates 4 diş büyük sarımsak 4 dal biberiye 30 gram kereviye 60 ml zeytinyağı 250 gram süzme yoğurt 1/2 demet karışık yeşillik (maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Sarmısakları kabuklarıyla ezin Patatesleri yıkayın ve bıçakla kabuklarını soyun Patatesleri saracak büyüklükte 4 adet alüminyum folyoyu kesin Her alüminyum folyonun üzerine, birer tatlı kaşığı keraviye ve zeytinyağı, 1 adet sarmısak, 1 dal biberiye, tuz, karabiber ve patates koyun Alüminyum folyoyu patatesin üzerine sıkıca sarın ve fırın tepsisine yerleştirin 2000C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 1 saat pişirin Yeşillikleri ince kıyın ve yoğurtla karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın Patatesleri fırından çıkartın Folyoyu patatesler gözükecek şekilde üstten u- zunlamasına kesin Yoğurtlu sosla servis yapın |
|