Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, malzemesi, sarması, sebze, tarifi, tokat, yapılışı, yemekleri

Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Tokat Sarması
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
8-10 kişilik
Malzemeler:

500 gram asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet soğan
tuz

Hazırlanışı:
Bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın Soğanı ayıklayıp ince kıyın
Salça, nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte soğanları bulgura katıp tuz ile tatlandırın
Bir tencerede bol su kaynatıp yaprakları suda 5 dakika haşlayın Soğuduktan sonra yaprakların saplarını kesip alt kısmına iç koyun İki kenarı içeri doğru katlayıp rulo halinde sarın
Dolmaları bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edin
Tencereyi dolmaların açılmaması için önce tabakla kapatın
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 45 dakika pişirin Soğumaya bırakıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.