|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| enginar, hazırlanışı, kalbi, malzemesi, patatesli, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Patatesli Enginar Kalbi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Enginar Kalbi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPatatesli enginar kalbi Patatesli enginar kalbi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: TAT enginar kalbi 500 gram taze patates 2 yemek kaşığı limon suyu 400 gram börülce 1 demet maydanoz 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı balsamik sirke 2 adet soğan 2-3 diş sarmısak 20 gram dolmalık fıstık 1 çay kaşığı yeşil karabiber tuz karabiber Anayurdu Akdeniz ülkeleri olan enginarla, mineral bolluğu bakımından yağlı bitkiler hariç hiçbir meyve veya sebze yarış edemez Bol miktarda potasyum, kalsiyum ve manganezden başka A, B1 ve C vitaminleri içeren enginarın en büyük özelliği karaciğeri temizlemesi ve safranın kolay akışını sağlamasıdır Romatizması olanlara tavsiye edilen enginar ,unlu yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır Mevsiminde en az 60 adet yenen enginarın vücudu tüm hastalıklardan koruduğuna inanılır Diyet yapanlar içinHazırlanışı: Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın Soyun ve uzunlamasına ikiye kesin Börülceleri ayıklayın ve 8 dakika tuzlu suda haşlayıp soğuk sudan geçirin Sonra ikiye bölün![]() Limon suyunu 1 lt soğuk suya katın Enginar kalplerini dörde bölün ve limonlu suya atın![]() Soğanları soyun Yarım ay şeklinde doğrayın Sarmısağı soyun ve dövün Maydanozu irice kıyın![]() Zeytinyağını ısıtın Enginarların suyunu süzüp zeytinyağında 7-8 dakika çevirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın![]() Kalan yağda patatesleri de kızartıp tuz ve karabiber ile tatlandırın Soğan, sarmısak, börülce, dolmalık fıstık ve yeşil karabiber ilave edip 10 dakika kavurun Enginarları, maydanoz ve balsamik sirkeyi katıp 10 dakika sonra ateşten alın
|
|
|
|