|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bezelye, ekşitatlı, hazırlanışı, malzemesi, sebze, sultani, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiEkşi-tatlı sultani bezelye Ekşi-tatlı sultani bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram sultani bezelye 300 gram havuç 1 adet acı kırmızı biber 2 diş sarmısak 40 gram yer fıstığı 1 adet taze soğan 300 gram bonfile 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 5 su bardağı et suyu 1 su bardağı et suyu 5 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı soya sosu 3 yemek kaşığı acısso toz kırmızı biber Hazırlanışı: Bezelyelerin varsa kılçıklarını çıkarıp küçük küçük kesin 10 dk kaynar suda haşlayın Soğuk suya tutun ve süzün![]() Havuçları soyun, şerit şerit kesin 4 dk haşlayın Soğuk suya tutup süzün Acı biberi ince ince doğrayın, sarmısağı ezin![]() Fıstıkları ortadan ayırıp tavada yağ koymadan pembeleştirin Soğanların yeşil uçlarını ince ince kıyın![]() Bonfileyi ince ince kesip kuvvetli ateşte sıvı yağı kızartın Tuz, karabiber koyup tavadan çıkartın, sıcak tutun![]() Tavaya et suyunu koyun Nişastayı bir miktar soğuk suyla karıştırıp kaynamakta olan et suyuna katın 5 dk ağzı açık olarak kaynatın Soya sosu, acıso, tuz ve toz kırmızı biber ile tatlandırın![]() Sebze, fıstık ve bonfileleri sosa katıp ısıtın ![]() Daha sonra kıyılmış taze soğanları karıştırın Pilavla birlikte servis yapın
|
|
|
|