|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bezelye, ekşitatlı, hazırlanışı, malzemesi, sebze, sultani, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşi-Tatlı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiEkşi-tatlı sultani bezelye Ekşi-tatlı sultani bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram sultani bezelye 300 gram havuç 1 adet acı kırmızı biber 2 diş sarmısak 40 gram yer fıstığı 1 adet taze soğan 300 gram bonfile 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 5 su bardağı et suyu 1 su bardağı et suyu 5 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı soya sosu 3 yemek kaşığı acısso toz kırmızı biber Hazırlanışı: Bezelyelerin varsa kılçıklarını çıkarıp küçük küçük kesin ![]() ![]() ![]() Havuçları soyun, şerit şerit kesin 4 dk haşlayın ![]() ![]() ![]() Fıstıkları ortadan ayırıp tavada yağ koymadan pembeleştirin ![]() ![]() Bonfileyi ince ince kesip kuvvetli ateşte sıvı yağı kızartın ![]() ![]() Tavaya et suyunu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze, fıstık ve bonfileleri sosa katıp ısıtın ![]() Daha sonra kıyılmış taze soğanları karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|