|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, hazırlanışı, kereviz, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKereviz graten Kereviz graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 adet soğan 1 diş sarmısak 50 gram margarin 5 dilim tost ekmeği 250 ml süt kreması3 adet yumurta 600 gram kereviz 4 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı toz şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Soğan ve sarmısağı soyup kıyın Kekik ile birlikte 20 gr yağda kavurun Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun Soğanlara karıştırıp yuvarlak bir fırın kabına yayın![]() Kremayı iki yumurta ile karıştırın Tuz, karabiber ve muskat ekleyin Yarısını ekmeklerin üzerine dökün Bir tencerede bol tuzlu su ile kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin Kerevizi soyun, ince rendeleyin Kaynamakta olan suda 1 dk haşlayın Hemen süzüp soğuk suya tutun ve süzülmeye bırakın![]() Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın Kerevizleri katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün Önceden 175 c ısıtılmış fırında 30 dk pişirin
|
|
|
|